לגעת בעו"ס - חוויות של סטודנטים ובוגרי בית הספר
תכנית ההשלמות בביה"ס לעבודה סוציאלית
לימודים לתואר שלישי (דוקטורט) בעבודה סוציאלית
לימודים לתואר שני בעבודה סוציאלית
דברי ראש בית הספר
סטודנטיות וסטודנטים, חברות וחברי סגל – מינהלי ואקדמי
בסיומה של השנה, זה הרגע הנכון מבחינתי לעצור ולהודות לסטודנטים, לסגל ההמינהלי והאקדמי, למדריכים בלימודי השדה ולכל אלו המהווים את קהילת בית הספר על סיומה המוצלח של שנת לימודים מאתגרת במיוחד.
שנת הלימודים הזו היא מהמורכבות והכואבות שידענו. עם כל המורכבות והקושי, צלחנו את השנה בהצלחה, כקהילה מלוכדת ובעיקר כקהילה תומכת. כמיקרו קוסמוס של החברה הישראלית, גם הקהילה שלנו ידעה שכול, משפחות שאיבדו את ביתן, משפחות של חטופים ופצועים, משפחות שבהן בן או בת הזוג במילואים חודשים ארוכים, הן בקרב הסטודנטים והן בקרב הסגל. את כולם וכולן חיבקנו ותמכנו ועזרנו ואני יכולה לומר בסיום השנה בגאווה רבה, כי בזכותכם ובזכותכן כולם וכולן סיימו את שנת הלימודים. כי כולנו הגענו אל קוו הסיום ביחד, לא השארנו אף אחד ואף אחת מאחור. לאורך השנה התרגשתי לראות את המשאבים המתגלים מדי יום בקהילת ביה״ס, משאבים שבזכותם צלחנו את השנה הזו.
כולנו התחייבנו ואף עמדנו בכך, לאפשר מרחב בטוח להתנהלות בין-אישית. מקצוע העבודה הסוציאלית היה ותמיד יהיה מקצוע מחויב לקבוצות השונות המרכיבות את החברה בישראל ואת בית הספר שלנו, זאת בימים טובים ובמיוחד בימים קשים ובתקופות מאתגרות. כולנו שמרנו על הקהילה שלנו ככזו המאפשרת את קיום ערכי המקצוע ומהווה מקום בטוח לכלל הקבוצות המרכיבות אותה.
במהלך השנה פתחנו את האפשרות לבטא תחושות, רגשות ודעות, ולצד זה גילוי אחריות אישית והימנעות מהתבטאויות שעלולות להיות קשות או פוגעות באחרים. כולנו הבנו עד כמה חופש הביטוי חשוב, ולא היינו מוכנים לקבל אמירות פוגעות, אמירות גזעניות, אמירות המצדיקות הרג של חפים מפשע. כולנו פעלנו בנחישות על מנת לאפשר ולהבטיח מרחב בטוח לכלל הקבוצות המרכיבות את בית הספר. זאת הן בשיח בתוך הכיתה והן במרחבים החברתיים. כולנו גם הבנו הלכה למעשה את החשיבות העצומה של העבודה הסוציאלית ביום יום ובעיקר בעיתות משבר וכולנו התגייסנו לכך בהכשרות המעשיות, בארגונים השונים ובהתנדבות בקהילה.
גם במהלך תקופת המבחנים וחופשת הקיץ, כולנו כאן בשבילכם ובשבילכן וניתן לפנות בכל עניין ובקשה ואנו כמובן ננסה לסייע ככל הניתן.
כמו כולנו, גם אני רוצה לסיים בתפילה לחזרה בשלום של כל החטופות והחטופים, הנעדרות והנעדרים, ולחזק את חיילות וחיילי צה״ל בשירות סדיר ובמילואים, ואת כל אנשי כוחות הביטחון. ביחד עם כולנו אני מייחלת לבריאות שלמה, בגוף ובנפש, של הפצועות והפצועים.
בתקווה לחופשת קיץ רגועה, לימים שקטים יותר
שלכם, ענת
פרופ' ענת פרוינד
ראשת ביה"ס לעבודה סוציאלית
No item found!
באור הזרקורים
עולה אבריק, בוגרת תואר ראשון בעבודה סוציאלית
התחלתי ללמוד בגיל 21 פסיכולוגיה משום שלא התקבלתי לעבודה סוציאלית. בתקווה לעשות הסבה בהמשך.
בדיוק התחתנתי וגיליתי שאני בהריון. התינוקת נולדה פגה בשבוע 30. אחרי תהליך ארוך חזרתי איתה הביתה וללימודים. בשנה השלישית נולדה לי עוד ילדה, וממש לפני הסמינריון האחרון החלטתי שקשה לי מדי ועזבתי את הלימודים.
פרופ' יעל לצר
כולן/ם מוזמנים לצפות בסרטון הקצר והנפלא של חברתינו, פרופ' יעל לצר, .
ד"ר חני נוימן
"היה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם". הדחף להוביל שינוי חברתי בער בי עוד משחר ילדותי. המפגש עם בעיות ומצוקות חברתיות ומצבים של קיפוח ואפליה אליהם נחשפתי במסגרת מעורבות פעילה כמדריכה וכמרכזת בתנועת הנוער עיצבו במידה רבה את תפיסת עולמי והובילו ללא ספק לבחירה במקצוע העבודה הסוציאלית.
ד"ר רות ברקוביץ
תמיד הייתי רגישה לחוסר צדק ולא הצלחתי להישאר אדישה לנוכח עוולות שנעשות לאנשים, במיוחד לאלו המתקשים להגן על עצמם. על רקע הנטיה הזו והרצון לנסות לתקן מצבים של חוסר צדק הגעתי ללימודי עבודה סוציאלית.