לגעת בעו"ס - חוויות של סטודנטים ובוגרי בית הספר
תכנית ההשלמות בביה"ס לעבודה סוציאלית
לימודים לתואר שלישי (דוקטורט) בעבודה סוציאלית
לימודים לתואר שני בעבודה סוציאלית
חדשות ואירועים
No item found!
יצירת קשר
דברי ראש בית הספר
חברות וחברי ביה"ס לעבודה סוציאלית – סטודנטים, סגל מנהלי וסגל אקדמי
אנחנו בפתחו של סמסטר חדש, ואתחיל בברכות ואיחולי הצלחה לסמסטר משמעותי ופורה! עם זאת, אי אפשר להתעלם מהאירועים הפוקדים אותנו בשבועות האחרונים, ומההשלכות של אירועים אלה על כל אחת ואחד מאתנו.
בית הספר לעבודה סוציאלית עוסק בהכשרת אנשי מקצוע מטפלים, העובדים עם כלל הקבוצות בחברה הישראלית. ככזה הוא תומך בשוויון זכויות ללא הבדל מוצא, דת או לאום, מגדר ונטייה מגדרית, חופש בחירה ויצירה חופשית.
בית הספר שלנו הוא גם חלק מקהילת האקדמיה הישראלית שבבסיסה ניצבים ערכים כמו חקרנות, סקרנות וחשיבה ביקורתית.
בימים בהם נושא הרווחה והיכולת לתת שירות שווה לכל אדם ללא הדרה של ציבורים מסוימים עומדים תחת מתקפה, אני קוראת לכם להעמיק ולחקור, ולבדוק את הסוגיות העומדות לפתחנו ואת המפגש שלהן עם התיאוריות המרכזיות בחשיבה הנשענת על הערכים ועל עולמות התוכן עליהם מושתת המקצוע שלנו.
אנו מהווים מודל לדוגמא להתמודדות במצב של לחץ, לגמישות, למציאת פתרונות יצירתיים וקבלת החלטות, שהם בבסיס המקצוע שלנו.
השיעורים, ההכשרה המקצועית, ולימודי השדה, מהווים בין השאר הזדמנות משמעותית להעלות סוגיות אלה, ומעבר להקשבה ומתן אפשרות לוונטילציה, גם לחשיבה משותפת מה תפקידנו כעובדים סוציאליים בשעות אלה.
אני רואה בכם מודל לחיקוי בימים אלה וגאה בזכות להיות חלק מכם
בברכת סמסטר פורה ומוצלח,
פרופ' ענת פרוינד
ראשת בית הספר
No item found!
באור הזרקורים

עולה אבריק, בוגרת תואר ראשון בעבודה סוציאלית
התחלתי ללמוד בגיל 21 פסיכולוגיה משום שלא התקבלתי לעבודה סוציאלית. בתקווה לעשות הסבה בהמשך.
בדיוק התחתנתי וגיליתי שאני בהריון. התינוקת נולדה פגה בשבוע 30. אחרי תהליך ארוך חזרתי איתה הביתה וללימודים. בשנה השלישית נולדה לי עוד ילדה, וממש לפני הסמינריון האחרון החלטתי שקשה לי מדי ועזבתי את הלימודים.
פרופ' יעל לצר
כולן/ם מוזמנים לצפות בסרטון הקצר והנפלא של חברתינו, פרופ' יעל לצר, .

ד"ר חני נוימן
"היה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם". הדחף להוביל שינוי חברתי בער בי עוד משחר ילדותי. המפגש עם בעיות ומצוקות חברתיות ומצבים של קיפוח ואפליה אליהם נחשפתי במסגרת מעורבות פעילה כמדריכה וכמרכזת בתנועת הנוער עיצבו במידה רבה את תפיסת עולמי והובילו ללא ספק לבחירה במקצוע העבודה הסוציאלית.

ד"ר רות ברקוביץ
תמיד הייתי רגישה לחוסר צדק ולא הצלחתי להישאר אדישה לנוכח עוולות שנעשות לאנשים, במיוחד לאלו המתקשים להגן על עצמם. על רקע הנטיה הזו והרצון לנסות לתקן מצבים של חוסר צדק הגעתי ללימודי עבודה סוציאלית.