לנוכח ההתעוררות הציבורית, היקף הבעיה, והשיח המקצועי הגובר בנושא טיפולי המרה בקרב קהילת הלהט"בים בישראל, בית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה מודיע ברבים כי הוא אימץ את עמדת משרד הבריאות המזהיר את הציבור מפני טיפולי המרה ומדגיש את הסיכונים הכרוכים בכך. כמו כן ביה"ס תומך בנייר העמדה המקצועי של הסתדרות הפסיכולוגים בישראל, אשר זכה לתמיכה של איגוד העו"סים בישראל ואשר מבוסס על עמדת האיגוד הפסיכולוגי האמריקאי (APA).

נייר עמדה זה דוחה כל טיפול המבוסס על ההנחה שהומוסקסואליות הינה מחלה נפשית הדורשת טיפול ושינוי ומזהיר, כי אין הוכחות מדעיות ליעילות של טיפול שכזה, וכי הוא כרוך בסיכונים נפשיים הכוללים: דיכאון, חרדה ואובדנות.

אנו מצפים מכל הסטודנטים הרוכשים את מקצוע העבודה הסוציאלית בבית ספרנו, לעמוד בכללי האתיקה ובכלל זה לקיים גם את רוח נייר עמדה זה. נזכיר כי הפרתם של כללי האתיקה עלולה לגרור צעדים משמעתיים כמפורט בתקנון.

קישורים:

עמדת משרד הבריאות